Látnivalók Homrogdon

 

A hosszan elnyúló település képét a hagyományos tornácos házak teszik hangulatossá.
Jó levegő, kultúrált környezet, vendégszerető emberek várják az idelátogatókat.

       

 


 Görögkatolikus templom

                                                                       


A település lakossága - közel azonos arányban - görög- és római katolikus vallású. A településen egy templom található, melyet mindkét felekezet használ. Az első templom története 1779-ig nyúlik vissza, amikor az Abaújszolnokról vásárolt fatemplomot felszentelték. A jelenlegit 1827-ben Lánczy József kezdte építeni, akinek síremléke a templom közepén található. Érdemes megnézni a művészien megmunkált, felújított, több száz éves ikonosztázt, amely a régi fatemplomból származik.


Kirándulási lehetőség

Homrogd község kiválóan alkalmas néhány napos túrákat szervező csoportok, családok számára is, hisz az innen háromfelé induló úton könnyen elérhető a belső Cserehát érintetlen vidéke, a kupai Mezőgazdasági Tájmúzeum, a felsővadászi Rákóczi-kastély, Szanticska, az edelényi-kastély, a Rakacai-tó és akár az Aggteleki Nemzeti Park is.


Szálláslehetőség

A kirándulások után csendes nyugodt környezetben pihenheti ki magát a Turistaházban.

                           

1995-ben az egykori kúria felújításával alakította ki az önkormányzat a 20 fő befogadására alkalmas, téliesített szállást. A barátságos, fenyő bútorokkal berendezett turistaszálló 2 db. 8 személyes és egy db. 4 személyes lakószobát tartalmaz, külön mosdókkal. A felszerelt konyha, a hangulatos közös helység a vendégek kényelmét szolgálják. Előzetes megbeszélésre az önkormányzat által működtetett konyha meleg ételt is tud biztosítani.